Събития

Провежда се младежки форум под надслов „Youth Mind Exchange“ във Враца СНИМКИ

  16.04.2024 15:00             
Провежда се младежки форум под надслов „Youth Mind Exchange“ във Враца СНИМКИ

В периода от 15-ти до 18-ти април 2024 г. се провежда младежки форум под надслов „Youth Mind Exchange“. Събитието ще се проведе в новата БАЗА 2 на Центъра, която е разположена в сградата на Младежки дом - Враца.

Форумът има за цел да събере на едно място представители на всички младежки центрове – новоизградените, Габрово, Бургас, Перник, Монтана и съществуващите Враца, Стара Загора, Пловдив и Добрич, представители на всички заинтересовани страни – местна власт, местни младежки организации, младежи и доброволци за мащабен обмен на младежки идеи и опит и добри практики в полето на младежката работа. В рамките на форума ще се дискутират темите: „Младежко образование“ и „Устойчиво лидерство“.

Участие ще вземат и представители от младежки център „FITT“ – Тимишоара, Румъния, които са проектен партньор на МЦ – Враца от стартирането на проекта през 2020 година. Те ще представят резултатите от 3 годишното сътрудничество между двата центъра и създаденият в резултат на тази усилена съвместна работа наръчник за младежко участие „Participatory arts”. В тази връзка ще бъдат проведени тематични работилници, нагледно показващи методологията, стояща в основата на наръчника и конкретни дейности за активиране на младите хора чрез изкуство. По време на форума ще бъде проведено изложение на младежките организации и младежките центрове, които ще запознаят всички посетители със своите функции, цели и дейности в сферата на младежкото развитие.

 



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела