Свят

АЗЕРТАДЖ: Азербайджанският външен министър се срещна с узбекистанския си колега по време на работна визита

  16.04.2024 14:48             
АЗЕРТАДЖ: Азербайджанският външен министър се срещна с узбекистанския си колега по време на работна визита

Азербайджанският външен министър Джейхун Байрамов се срещна с узбекистанския си колега Бахтийор Саидов по време на работна визита в страната му, предаде азербайджанската новинарска агенция АЗЕРТАДЖ. 

На срещата министрите похвалиха стабилното развитие на отношенията между Азербайджан и Узбекистан, които се основават на общите им етнически, исторически, културни и религиозни връзки. Те подчертаха значението на по-нататъшното разширяване на всеобхватното стратегическо партньорство между двете страни.

Външните министри на Азербайджан и Узбекистан обсъдиха и въпроси, произтичащи от редовните срещи на високо равнище, както и възможности за разширяване на сътрудничеството в политическата, социално-икономическата, енергийната, хуманитарната, образователната, туристическата, транспортната и селскостопанската област.

Те приветстваха сътрудничеството си и взаимната подкрепа, не само на двустранно равнище, но и на международни и регионални платформи. Външните министри на Азербайджан и Узбекистан подчертаха значението на по-нататъшното разнообразяване на сътрудничеството, основано на братство и солидарност, в Организацията на тюркските държави. 

Те също така изтъкнаха значението на задействането на работата на механизма за консултации между външните министерства на двете страни и по-нататъшното усъвършенстване на правната рамка.

/bta.bg



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела