Събития

Александър Владимиров – част от българска делегация на девети форум на сближаването

  14.04.2024 07:00             
Александър Владимиров – част от българска делегация на девети форум на сближаването

Заместник-кметът на община Враца Александър Владимиров беше част от делегация, представила България по време на деветото издание на Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване. Събитието се проведе след публикуването на доклада на Европейската комисия за състоянието на политиката на сближаване на Съюза. Част от българските местни власти бяха кметът на община Тетевен и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България д-р Мадлена Бояджиева, заместник-кметът на Столична община Никола Барбутов и изпълнителният директор на Националното сдружение, Силвия Георгиева. Сред участниците от страната бяха и представители на национални институции, управляващи органи, икономически и социални партньори.

За последния програмен период кохезионните фондове са подкрепили средно 13% от общите инвестиции на държавите членки, а за страните от последните вълни на разширяване (включително България) достигат до 51%. Общо 23 милиарда евро от кохезионните средства са били пренасочени за битката с Ковид, но именно благодарение на тях повечето региони са се завърнали по-бързо към нормалния живот след пандемията.
Сред основните констатации на доклада са задълбочаващата се бедност в почти всички региони на Европа, последиците от демографската криза, както и нуждата от участие на представителите на градовете и регионите в разработването на програмите и начина на изразходване на средствата за сближаване на регионите във всеки един аспект. 



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела