Събития

Заместник областният управител на област Видин поздрави организаторите и участниците в ХХV Национално състезание по химия и опазване на околната среда

  13.04.2024 12:46             
Заместник областният управител на област Видин поздрави организаторите и участниците в ХХV Национално състезание по химия и опазване на околната среда

Официалното откриване се проведе в Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ през вчерашния ден, както и техническа конференция с ръководителите. „Убедена съм, че участниците ще се представят подобаващо, като постигнат високи резултати в  сложната учебна дисциплина. Успехите им са наша гордост, доказателство за това, че в страната, и в частност в област Видин, растат и се обучават ученолюбиви, креативни и най-вече отговорни млади хора, които един  ден вярвам ще намерят своята достойна професионална реализация на трудовия пазар“, заяви заместник областният управител Ани Арутюнян. Сред официалните гости бяха Весислава Панджерова – държавен експерт по химия и опазване на околната среда в Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ към просветното министерство, началникът на РУО – Видин Веселка Асенова, заместник – кметът на общината Борислава Борисова, ръководители на екипи.

     В ХХV Национално състезание по химия и опазване на околната среда „Текстови задачи за ученици в гимназиалните етапи“ участват общо 95 състезатели от 9 области, а организатори са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образоването – Видин и ОУ „Иван Вазов“.

     Състезателната част се провежда  до 13:00 часа днес в залите на ОУ „Иван Вазов“, а обявяването на резултатите и награждаването на победителите е предвидено за 14.04.2024 г. в Конферентната зала на хотел „Ровно“.

     В свободното си време днес  участниците ще имат възможността да посетят безплатно исторически и културни забележителности във Видин.