Събития

Стягат фолклорен фестивал в Игнатица

  13.04.2024 06:00             
Стягат фолклорен фестивал в Игнатица

В Игнатица стягат първото издание на Фолклорния фестивал "Игнатица пее, Ржана ехти!"
На 1 май в село Игнатица, община Мездра ще се проведе първото издание на Фолклорния фестивал „Игнатица пее, Ржана ехти!“. Организатори на събитието, с което ще бъдат отбелязани също Деня на селото и 105 години от създаването на местното читалище, са Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1919“ и Кметство Игнатица. Началото е от 10 часа на площада в центъра на селото.
Съгласно регламента на фестивала, участниците в него могат да представят автентичен и обработен фолклор в три форми на изява певческо изкуство, танцово изкуство или литературно изкуство и представяне на народен обичай. Фестивалът няма конкурсен характер.
Максималното сценично време за груповите изпълнения е 7 минути, а за индивидуалните изпълнения - 4 минути.
Заявки за участие се приемат до 19 април на email [email protected]
Заявката за участие задължително трябва да съдържа данни за каква форма на изява ще представят, групово или индивидуално, времетраене и наименования на изпълненията и сценично време и брой участници.
"Изключителна радост и гордост, че даваме живот на една мечта - не само моя, а и на един любим човек, който вече не е сред нас…, сподели по този повод в социалната мрежа Фейсбук Мирела Николова - председател на НЧ „Н. Й. Вапцаров-1919“ - Игнатица.
Ще дадем всичко от себе си да създадем едно красиво събитие. А вие бъдете там - да му се насладите! Благодаря на всички отговорни!"