Спорт Събития

Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите дни СНИМКИ

  11.04.2024 16:00             
Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите дни СНИМКИ

Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите дни.

На пресконференция беше представена програмата за мащабния атлетически пробег „Видин Рън“ и съпътстващите го състезания, които ще се проведат в периода 11 – 14 април. Събитието се организира от Община Видин съвместно с Българската федерация по лека атлетика, „Рън България“ и Спортен клуб „Радуканови“. Пресконференцията се състоя в Медийния център на Община Видин, като участие в нея взеха заместник-кметът Борислава Борисова, Антон Бонов представител на Българската федерация по лека атлетика и създател на инициативата „Рън България“, Мирослав Радуканов главен треньор и Теодор Тодоров треньор в СК „Радуканови“ и Андрей Рангелов главен съдия на състезанието.

За трета поредна година Видин е домакин на престижното спортно събитие, което е част от веригата „Рън България“. Тази година то е посветено на 100 години българска лека атлетика. Състезанието включва детска лека атлетика, турнир А1 за младежи, международен турнир „Дортикум“ и масов пробег на 6 км и 1.33 км, чийто маршрут преминава покрай някои от най-големите туристически забележителности в града.

Борисова припомни, че през изминалата година в състезанията са се включили над 1000 спортисти, а очакванията са през тази година участниците да са над 2000. „Целта на спортното събитие е да се популяризира леката атлетика сред децата и да се даде възможност на повече хора да вземат участие в организирани бягания в цялата страна. Състезанието промотира здравословния начин на живот чрез движение и съвети на бегачи от България и чужбина, които ще гостуват в неделя, в град Видин“ – обобщи заместник-кметът.

Антон Бонов благодари на Борислава Борисова за съдействието и помощта от страна на Община Видин и представи програмата за предстоящите събития. По повод юбилея на българската лека атлетика специален гост ще бъде новият президент на Българската федерация по лека атлетика Ивайло Колев.

Мирослав Радуканов заяви, че за четвъртото издание на  турнир „Дортикум“ има рекорден брой заявки за участие на над 200 деца, от 15 клуба от България и чужбина. В тазгодишния турнир, освен традиционните бягане, скок височина и скок дължина е включена и нова атрактивна дисциплина - 2х30 метра щафетно бягане на родител с дете.

Заместник-кметът Борисова прикани всички желаещи да се запишат за участие според възрастовата група в атлетическия турнир „Рън Видин“.



Прибраха за 72 часа племенник на Мочи за отвличането в Козлодуй
Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци