Спорт

Във Видин очакват над 2000 лекоатлети

  10.04.2024 19:15             
Във Видин очакват над 2000 лекоатлети

Мащабен атлетически пробег „Видин Рън“ стартира от утре, 11 април. Събитието се организира от Община Видин съвместно с Българската федерация по лека атлетика, „Рън България“ и Спортен клуб „Радуканови“. Спортният форум се провежда до 14 април, а тази година е посветен на 100 години българска лека атлетика. Състезанието включва детска лека атлетика, турнир А1 за младежи, международен турнир „Дортикум“ и масов пробег на 6 км и 1.33 км, чийто маршрут преминава покрай някои от най-големите туристически забележителности в града. 
През изминалата година в състезанията са се включили над 1 000 спортисти, а очакванията са през тази година участниците да са над 2 000. „Целта на спортното събитие е да се популяризира леката атлетика сред децата и да се даде възможност на повече хора да вземат участие в организирани бягания в цялата страна. Състезанието промотира здравословния начин на живот чрез движение и съвети на бегачи от България и чужбина, които ще гостуват в неделя, в град Видин“ – обобщи заместник-кметът Борислава Борисова на нарочна пресконференция днес.
За четвъртото издание на турнир „Дортикум“ има рекорден брой заявки за участие на над 200 деца, от 15 клуба от България и чужбина. В тазгодишния турнир, освен традиционните бягане, скок височина и скок дължина е включена и нова атрактивна дисциплина - 2х30 метра щафетно бягане на родител с дете.
С програмата за предстоящите състезания може да се запознаете тук: 
https://www.facebook.com/events/739624361488574/ 

 



Прибраха за 72 часа племенник на Мочи за отвличането в Козлодуй
Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци