Събития

Веселин Маринов с два концерта в Монтана, билети няма

  01.04.2024 13:42             
Веселин Маринов с два концерта в Монтана, билети няма

В два поредни дни Веселин Маринов ще пее в Монтана. Пред местната публика той представя спектакъла си „Лесен за обичане“. Концертите са в голямата зала на драматичния театър на 4 и 5 април и билетите са разпродадени.

Целия април в Монтана е наситен със спектакли, концерти и изложби.

В галерия „Кирил Петров“ е подредена изложба „Рисунка и малка пластика“ и „Местни художници“ с творби от фонда на галерията. На 2 април започва „Походът на книгите“ – национална кампания за насърчаване на   ранното детско четене и интереса към книгите при децата. Домакин е библиотеката. На 6 и 7  април в младежкия дом е концертът  на трио „Томодаки“ от Италия. Ще прозвучат произведения от: Йозеф Хайдн, Лудвиг ван Бетовен и др.

В Международния ден на ромите – 8 април ще бъде открита на детски рисунки от конкурса за илюстрация на ромска приказка, организиран под патронажа на Общински съвет – Монтана.

На площад „Жеравица“ ще има арт-фестивал „Монтана рисува, пее и танцува“ по проект „Културни пътеки на приятелството“

Постановката „Светци и перверзници“ –на Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София ще се играе на сцената на читалището на 10 април.

На 12 април читалището посреща  „За първи път“ – автор и режисьор Орлин Дяков. В ролите: Албена Михова, Стефания Кочева, Васил Драганов и Роберт Янакиев

На 15 април в Монтана идва Михаил Билалов с моноспектакъла си  „Бум-бум – еволюция на престъпното мислене“. Той ще се играе на сцената на театъра.  

В няколко дни ще бъде показан „Хартиен зоопарк“ от Панайот Цанев. Постановка на Общински куклен театър. Режисьор: Симеон Тодоров. Участват: Евгений Кузнецов и Асен Таков.

Свое представление ще има детския куклен театър към Народно читалище „Разум 1883“ . Пиесата е „Кой се сърди?“. В Монтана идва и „Музиката на Италия“ – концерт на Руслан Мъйнов, диригент Левон Манукян, под съпровода на голям симфоничен оркестър и бенд.

На 25 април врати отваря Великденска работилница за писани яйца.

Финалът в април слага Великденски концерт на Китаро-мандолинен оркестър „Монтана“. Той е на сцената на читалището на 30 април.