Необходими продукти:
гъби кладница - 500 г;
вода - 100 мл;
ябълков оцет - 80 мл;
олио - 120 мл;
сол - 1 ч.л.;
захар - 2 ч.л.;
чесън - 2 - 3 скилидки;
дафинов лист - 2 бр.;
черен пипер - на зърна.
Начин на приготвяне:
Смесете течните съставки, прибавете солта, захарта, чесъна, дафиновия лист и зрънца черен пипер.
Сложете съда на котлона и след като маринатата заври, прибавете гъбите.
Варете 5-6 минути.
След като гъбите омекнат, отстранете съда от котлона.
Оставете гъбите в маринатата, докато изстинат. Отцедете ги от течността.
Може да консумирате маринованите гъби веднага или да ги консервирате в буркани, пише gotvach.bg.