Събития

Седмокласниците от видинската математическа гимназия грабнаха всички места в състезанието "Калин Танчев"

  03.03.2024 12:00             
Седмокласниците от видинската математическа гимназия грабнаха всички места в състезанието \

Десет седмокласници от ППМГ "Екзарх Антим Първи" във Видин се класираха в Регионалното състезание по математика и история "Калин Танчев", организирано от "Лайънс клуб" - Видин. Всички те получиха грамоти и награди от президента на "Лайънс клуб" Иван Кръстев. В състезанието взеха участие 58 деца от училищата в област Видин.
На първо място заслужено се класира Йоана Янкулова със 101 точки общо по математика и история и цивилизации:
"Задачите бяха по-трудни от очакваното, очаквахме нещо по-лесно... Тренираме много с госпожата и ето и резултатите... Имаше една геометрична задача, беше трудна, начинът за решаване беше доста по-различен... По история имаше задачи, които в момента учим... Радостна съм и имам амбицията да продължавам..."
Второто място е за Александър Лозанов, който се класира с общ брой точки 96: 
"Като резултат имам еднакъв брой точки, по математика се затрудних повече, времето не ми достигна... Искам да благодаря на нашите госпожи - Емилия Петрова по математика и Цветина Вълчева по история."
На трето място се класира Велислав Петков с 92 точки:
"Със сигурност можеше и по-добре, знаех ги нещата, но времето беше кратко... И двата предмета, математиката и историята, поставям наравно... Главен фактор за доброто ни представяне са госпожите ни, те искат нещо от нас и ние го изпълняваме ..."
Доволна и горда от резултатите на своите ученици е Емилия Петрова, учител по математика:
"Ние се готвим всеки ден. Тази година ни предстои национално външно оценяване. Работим много допълнителни часове. Децата са много талантливи, материалът е труден, но те работят много и затова са такива добри резултатите..."/Радио Видин