Събития

Седмица, посветена на безопасността на движението по пътищата в СУ „Васил Кънчов“-Враца СНИМКИ

  29.02.2024 09:18             
Седмица, посветена на безопасността на движението по пътищата в СУ „Васил Кънчов“-Враца СНИМКИ

Седмицата от 19.02. до 23. 02. 2024 г. в СУ "Васил Кънчов"-Враца бе посветена на безопасността на движението. Тя бе наситена с поредица от мероприятия, които целят повишаване на информираността на учениците за това как да се предпазват от опасностите на пътя.

Седмицата бе открита с тематична изложба, подредена във фоайето на училището от учениците в прогимназиален етап. Най-малките ученици отговаряха на въпроси от викторина, като обогатиха знанията си за елементите на пътната среда, за начините и средствата за регулиране на движението и какво трябва да бъде тяхното поведение на улицата.

На 21.02.2024 г. се проведе училищният кръг от Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата /БДП/за учебната 2023/2024 година, в което взеха участие 3 отбора с ученици от 5 – 7. клас. В оспорвана надпревара трите отбора показаха майсторско владеене на велосипеда и отлични познания на тестовете по БДП в теоретичната част. Призовото място спечели първият отбор с капитан Симона Гоцева – 7. клас, и нейните съотборници Цветин Тодоров 6. клас, Мирослав Лилковски – 6. клас и Кристиян Ангелов – 5. клас.

Седмицата продължи с поредица от мероприятия, с ролеви и интерактивни игри по пътна безопасност с ученици от начален етап, като във финалните занимания учениците от 3. и 4. клас показаха завидни умения за разпознаване на пътните знаци и с интерес се включиха в беседата с представители на органите на реда.