Лайфстайл

Анталия: забавления и забележителности

  24.02.2024 14:40             
Анталия: забавления и забележителности

Известните плажове Коняалти и Лара: Анталия, оживен град с красиви плажове, е точното попадение за лятна ваканция. Пясъчният плаж Лара и каменистият плаж Коняалти са най-популярните плажни ивици.

Рафтинг: Каньонът Кьопрюлю става национален парк през 1973 г. и е един от най-известните и най-дългите каньони в Турция. Предлагат се ежедневни обиколки с професионално рафтинг оборудване. В каньона има луксозни бунгала и каменни къщи, в които да отседнете.

Водопадите: Анталия е дом на някои от най-красивите водопади в Турция. Задължително трябва да посетите водопада Манавгат, водопада Дюден, водопада Куршунлу и водопада Сападере. Там можете да се насладите на спокоен пикник, традиционна закуска или да хапнете в някой от многото ресторанти. Можете да посетите водопадите по всяко време на годината и да се разхладите под свежия бриз.

Голф: Голф туризмът в Турция е особено развит в Белек, Анталия. Спиращите дъха брегове на Средиземно море се редуват с голф игрища от световна класа.

Разходете се в Древните пещери: Пещерата Белдиби, разположена в Кемер, Анталия, е вторият по важност праисторически център в Турция. Пещерата Караин, някога обитавана от хора, е и най-голямата естествена пещера в Турция.

Вечните пламъци на Химера: Янарташ е място, изпълнено с десетки малки огньове, които постоянно горят от отворите в скалите. Говори се, че пламъците на Янарташ са за първи път забелязани преди 1000 години.

Аспендос: Аспендос е построен от римляните през 2 век след Христа и е дом на най-добре запазения древен амфитеатър в Турция. Този амфитеатър със сцена и редици седалки има неописуема гледка.

Гмуркане в Каш: Каш, едно от най-добрите места за гмуркане в света, има разнообразие от морски обитатели и подводни исторически руини. Останките на древни кораби и коралови рифове са чудесни места за подводна фотография.

Възхитителната кухня на Анталия: Може би изненадващо, но през 1750 г. първото бананово растение е пренесено в Турция. Оттогава бананите се отглеждат по крайбрежието между Алания и Газипаша на хълмовете с лице към морето, защото бананите обичат влажните ветрове. Плодовете са по-малки и много по-сладки от големите им сестри от Африка и Южна Америка. Наричат се още магарешки банани.