Лайфстайл

Любопитни факти за кучетата

  24.02.2024 09:30             
Любопитни факти за кучетата

- Кучетата имат усещане за време. Доказано е, че те знаят разликата между час и пет минути. Ако са обусловени от това, те могат да предскажат бъдещи събития, като например редовното време за разходка.

- Вашето куче е умно като двегодишно! Някога се чудите защо децата на тази възраст изглежда имат специална връзка със семейното куче? Възможно е, защото говорят един и същ език, всъщност приблизително 250 думи и жестове.

- Проучване твърди, че кучето ви може истински да ревнува, когато вижда, че проявявате обич към друго същество.

- Съединените щати имат най-високата популация на домашни любимци в света. Приблизително 75,8 милиона.

- Дакелите първоначално са били отглеждани за борба с язовци.

- Кучетата, които са кастрирани, живеят по-дълго от кучетата, които не са.

- Бездомните кучета в Русия са се научили как да се возят в метрото и да слизат на конкретни спирки в търсене на храна.

- Вашето куче може да помирише чувствата ви. Всъщност обонянието на вашето куче е приблизително 100 000 пъти по-добро от вашето. Така че не трябва да е шокиращо, че всъщност те могат да ухаят на неща като страх. Когато човек е уплашен, той се изпотява и кучето лесно може да го разбере.

- Кучетата имат мокри носове, защото това спомага за усвояването на ухаещите химикали.

- Кучетата могат да бъдат обучени да откриват рак и други заболявания при хората. Раковите клетки отделят различни метаболитни отпадни продукти от здравите клетки в човешкото тяло. Кучетата може дори да могат да издушат ракови клетки, просто чрез мирис на нечий дъх.

- Имате ли куче, което изпитва тревожност за раздяла? Опитайте да оставите малко облекло с него, което сте носили. Доказано е, че ароматът, който оставяте на дрехите си, може да помогне за облекчаване на безпокойството при раздялата на кучето ви.

- Вашето куче внимателно избира идеалното място за тоалетна, защото предпочита да върви в съответствие с магнитното поле на Земята.  

- Лабрадорите са най-популярната порода в Съединените щати през последните 26 години.

- В света има приблизително 600 милиона кучета. Счита се, че близо 400 милиона от тези кучета са бездомни.