Лайфстайл

Тайната на дългата и здрава коса

  23.02.2024 14:40             
Тайната на дългата и здрава коса

Всяка жена си мечтае за дълга и здрава коса, но често в желанието ни да бъде дълга, тя не е здрава, а ако искаме да е здрава – трябва да се лишим от дължината ѝ.

1. Подстригвайте на всеки 3 месеца, че понякога и по-често, защото не е от толкова голямо значение дължината, а здравината на косата. Не се фокусирайте толкова върху загубата на онези 2 сантиметра дължина на косата, защото често липсата им е почти незабележима, но ако пък ги има и са сухи и изпръхнали – ще се заплитат и ще ви дразнят.

2. Докато миете косата си я намокрете и първо използвайте балсам по краищата ѝ, след това шампоан, и накрая отново балсам. Докато е с балсам втория път, я разресвайте нежно и внимателно с много едър гребен за коса, за да не ви се налага да се борите на по-късен етап със сплетени кичури и да я накъсвате и скубете.

3. Избягвайте постоянното третиране на косата със сешоар, преса за коса и маша. Освен това използвайте козметика, която предпазва косъма от термичната обработка и щади допълнително косата ви. Никога не сушете косата си на най-горещата струя, нито пък я изправяйте или къдрите на най-високите градуси на уреда.

4. Избягвайте тупирането за постигане на обем в косите, защото това уврежда косъма.