Събития

Децата на община Мизия днес получиха изненади - коледни подаръци СНИМКИ

  05.12.2023 18:00             
Децата на община Мизия днес получиха изненади - коледни подаръци СНИМКИ

За четвърта поредна година, в рамките на международен социален проект под мотото „Деца помагат на деца“, в най-празничния месец, децата от община Мизия получиха изненади, приготвени от техни чуждестранни връстници.
Пакетите са селектирани с лакомства, учебни пособия, дрехи, обувки, играчки и др. Подаръците са подготвени за децата от 2 до 10 години.
Инициативата е част от проекта „Конвой коледни подаръци 2023", в който деца и младежи от Германия подготвят безвъзмездно подаръци за техни връстници в различни европейски държави.
Един от организаторите и участниците в дейностите по проекта е г-н Лазар Гецковски, внук на известен и уважаван жител на гр. Мизия - г-н Лазар Драганов, допринесъл за благоустройството на града ни.
И тази година в раздаването на подаръците се включиха и немски представители - част от доброволците, участващи в инициативата.
В знак на благодарност, децата и учениците от община Мизия бяха подготвили специални изненади за своите посетители - песни, стихотворения и ръчно изработени сувенири.
“Да бъдеш част от тези обществено активни и добри хора, които допринасят за щастието на децата на община Мизия, носи несравнима радост и удовлетворение! Благодаря Ви, че сте част от тази кауза - за децата на Мизия! Рождество Христово е послание към всички ни за силата и енергията от направените през годината добрини. Пожелавам ви прекрасни и светли празници, изпълнени със здраве, мир, любов, вяра, хармония и добрини!" - с тези думи кметът Валя Берчева изрази своята признателност към организаторите.