Спорт

Феновете в Женева в екстаз заради Мартин Петров

  03.12.2023 09:38             
Феновете в Женева в екстаз заради Мартин Петров

Бившият български национал и почетен гражданин на Враца Мартин Петров изгледа на живо равенството 1:1, което постигна първият му чуждестранен отбор – Сервет, в домакинството си на Рома в мач от груповата фаза на Лига Европа.

На церемония преди мача в Женева Петров получи специална фланелка с №25, като Сервет награди и друг свой звезден гост - бившия треньор на тима Ален Гайгер.

Феновете на „Стад дьо Женев“ аплодираха бурно Петров, който премина в Сервет в началото на 1999 г. и игра там до лятото на 2001 г., когато премина във Волфсбург, след като изигра 85 мача, в които вкара 25 гола и даде 1 асистенция. Със Сервет Мартин Петров спечели титлата и Купата на Швейцария.

След като получи страхотно посрещане от феновете, българският футболист на свой ред отиде да ги поздрави, като след това държа реч.

„Винаги съм следял какви са резултатите на Сервет. Сервет беше първият ми клуб след като напуснах България, така че емоциите са неподправени, когато съм тук. Болеше ме да видя неуспехите, които клубът преживя през 2005-а година. Но е страхотно да видя, че днес отборът отново е на върха. Отдавна имах намерение да се върна в Женева. Първо, да посетя стадион "Стад дьо Женев", който не съществуваше по мое време. И да намеря моя приятел Лионел, с когото винаги съм поддържал връзка. Щастливи сме със съпругата ми, че бяхме поканени а този мач срещу Рома“, каза развълнуваният бивш играч на отбора.

Източник: https://dsport.bg

Снимка: Инстаграм на ФК Сервет