Лайфстайл

Предпразничен детокс: Лунна диета за декември

  02.12.2023 12:07             
Предпразничен детокс: Лунна диета за декември

Когато наближават празнични дни, освен от подготовката за тях се вълнуваме и от това как да устоим на всички кулинарни изкушения, за да не се окажем след празниците с излишни килограми за сваляне. Редовната спортна активност е част от решението, както и регулиране на телесното тегло преди празничното похапване.

Но няма да забравим и за лунната диета, която не само ще ни помогне да детоксикираме тялото си, но и да го разтоварим от излишни течности. С нейна помощ ще сме мотивирани между отделните фази на диетата да не преяждаме и да избираме разумно вида на консумираните храни и напитки. В последния месец от годината фазите на Луната за диетата се падат така, че около Коледа и Нова година да поддържаме форма.

За онези от вас, които са решили за първи път да следват лунната диета, трябва да знаят, че тя се води по определени лунни фази. Всяка фаза трае 24 часа, по времето на която се консумират само вода, чайове, плодови и зеленчукови фрешове. Не се разрешава никакво подслаждане на напитките, не се консумират смутита, млечни храни, алкохол и други.

В случай обаче че усетите слабост, докато следвате диетата, може да си позволите малка купичка плодова или зеленчукова салата, отново без да се овкусява. След приключване на съответната фаза на Луната е важно да се захраните постепенно, пише az-jenata.bg. Може да включите в менюто си освен течностите, консумирани по време на диетата и домашни бульони, малко кисело мляко, печен или варен картоф.

Тъй като за декември месец фазите за лунната диета се падат точно около празничното похапване, бъдете внимателни, за да не се стигне до сериозни храносмилателни неразположения.

Запишете си и фазите на Луната за декември:

5.12.2023г. – 07:58 часа – последна четвърт;
13.12.2023г. – 01:07 часа – новолуние;
19.12.2023г. – 20:28 часа – първа четвърт;
27.12.2023г. – 02:43 часа – пълнолуние.