Събития

Откриха учебната година в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца и наградиха изявени ученици СНИМКИ и ВИДЕО

  15.09.2023 12:19             
Откриха учебната година в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца и наградиха изявени ученици СНИМКИ и ВИДЕО

705 ученика днес прекрачиха прага на ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца. Тържественото откриване на учебната година се състоя в спортната зала на гимназията, тъй като в дворът тече усилен строеж на новия корпус на училището, заради който учениците много скоро ще бъдат една смяна.

Гости на церемонията бяха Врачанският митрополит Григорий, кметът Калин Каменов, общински съветници, от училищното настоятелство и много родители.

С националния химн и посрещане на училищното знаме започна официалната част, след което директорът на гимназията Татяна Василева приветства гостите и възпитаниците, като им пожела годината да бъде изпълнена с нови достижения и напомни заетите призови места през миналата година на Националното външно оценяване в седми и десети клас, както и на държавните зрелостни изпити. На новите възпитаници Василева пожела отлични триумфи, да почитат традициите на учебното заведение си, да обичат и почитат учителите си.

В приветствието си кметът Калин Каменов се обърна към учениците с благопожелание да бъдат жадни за познания и да надграждат постигнатото.

Тържеството продължи с връчване на оценки „Ученик на годината по предмети за реализирани високи резултати на национални олимпиади и надпревари през миналата образователна година.

Наградите бяха връчени от Калин Каменов.

Кои са наградените и какво казаха директорът на гимназията и кметът на Враца вижте във ВИДЕОТО.