Събития

Четвърто издание на Summer Vibes Festival във Видин

  09.06.2023 18:00             
Четвърто издание на Summer Vibes Festival във Видин

За четвърта поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival. Той ще се проведе на 10 и 11 юни край емблематичната крепост „Баба Вида“. Както и при предишните издания, мисията на фестивала е да откъсне децата от интернет пространството, да им покаже един по-здравословен и не по-малко интересен начин за забавление на открито в реалния свят. Целта е да сe насърчи общуването помежду им на живо, без дигитални устройства, както и да се заздрави връзката с родителите им чрез едно общо приятно преживяване!

Програмата на фестивала е богата откъм събития и емоции за малки и големи. Всеки ден преди обед ще има dance school, където участниците ще изработват танцов performance, който ще представят вечерта на голяма сцена пред публика. Следобяд ще се играят много забавни игри като народна топка, дърпане на въже, дама, хвърляне на рингове, баланс с тенис топче, скачане с чували и на ластик и др. Участието във всяка игра ще носи на всеки участник парче от пъзел, като накрая събралите всички парчета ще участват в томбола с атрактивни награди.

Вечерите са отредени за безплатни концерти на едни от най-популярните сред младото поколение музикални изпълнители у нас.

На 10 юни всички видинчани и гости на града ще могат да чуят и да се срещнат на живо с една от най-успешните млади певици в момента Дара Екимова и музикалната сензация група Молец. На 11 юни Крайдунавският парк ще е озвучен от любимците на младежите FYRE, Theo и победителката в четвъртия сезон на The X Factor България - Християна Лоизу. Водещи на събитието ще са популярните влогъри Ицака и Павел Колев.

Тазгодишният Summer Vibes Festival ще е под мотото на проекта „За зелено бъдеще на нашата планета“. Той е създаден по инициатива на Кнауф България в партньорство с община Видин. В рамките му ще се събира отпадъчна хартия, която ще се използва за производство на гипсфазерни плоскости от завода в крайдунавския град. Целта му е учениците да се запознаят с практиките за рециклиране и устойчиво използване на природните ресурси, да научат за продукта гипсфазер, както и да се създадат връзки между индустрията и образователните институции, които да подпомогнат учащите в тяхната професионална ориентация и реализация.

Summer Vibes Festival се организира от Община Видин и Event Masters с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Достъпът до всички събития във фестивала е безплатен.