Събития

В Мездренско ще търсят помощ от държавата за справяне с щетите от наводненията

  06.06.2023 12:29             
В Мездренско ще търсят помощ от държавата за справяне с щетите от наводненията

За разрушената пътна мрежа, водопроводи и друга инфраструктура от поройните дъждове и наводнения в Мездренско ще се търси помощ от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, съобщи кметът на общината Иван Аспарухов. Сред засегнатите села са Лютидол, Ребърково, Игнатица, Крапец и Лик.
"Имаме щети по инфраструктурата, но сега се оценяват от гледна точка на това дали ще се нуждае от проектиране, например подпорни стени, ремонти на улиците и т.н. И това се работи в момента, работят четири екипа, така че ние ще си подготвим документацията и ще си поискаме от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към Министерския съвет, но за инфраструктурата само. Възстановяване на водопроводи, укрепване на брегове, описали сме ги във всичките села, тези неща, които трябва да бъдат възстановени. Трябва да променим цялото корито на тази река в Ребърково и в момента работи там техника. Люти дол, Ребърково, Игнатица, Лик, Крапец, тези пет села са, където трябва да имаме инфраструктурна намеса", посочи Иван Аспарухов.
За справяне с пораженията и нанесените щети в частните домакинства помагат доброволци, допълни Иван Аспарухов./ Радио Видин