Събития

XVI-тият Национален мотосъбор в Козлодуй събра стотици почитатели на екстремния спорт

  06.06.2023 10:00             
XVI-тият Национален мотосъбор в Козлодуй събра стотици почитатели на екстремния спорт

На 2, 3 и 4 юни в Ботев парк се проведе XVI-тият Национален мотосъбор. Събитието е част от Общински спортен календар и се организира от местния мотоклуб „Ядрените”.
Традиционно официалното откриване на мотосъбора започна с почетна обиколка на град Козлодуй. Рокерите поднесоха венци пред паметниците на Христо Ботев и Васил Левски в центъра на града. Кметът на Община Козлодуй Маринела Николова за поредна година приветства участниците.
Три дни козлодуйските мотористи посрещаха любители на високите скорости от Враца, Кнежа, Шумен, Велико Търново, Пловдив, София, Лом, Стара Загора, Търговище, Ловеч и други градове. Тази година представители на екстремния спорт имаше и от Гърция, Сърбия и Австрия. Общо 25 мотоклуба посeтиха събора.
Организаторите бяха подготвили богата програма с участието на рок бандите „New Deal” от Сърбия, „Рикошет” и „Глог”, с много забавни игри и усмивки. Зрелищно представление и изключителни умения показаха мотористи, които балансираха на задна гума и демонстрираха майсторско управление на машините си. Адреналинът на събралата се публика беше покачен от спиращи дъха дрифтове, акробатика, трикове и въртене на гуми. Мероприятието премина без инциденти, в спокойна приятелска атмосфера.