Лайфстайл

Как да използвате масло от чаено дърво при гъбички по ноктите

  25.05.2023 14:40             
Как да използвате масло от чаено дърво при гъбички по ноктите

Гъбичките по ноктите са много упорит проблем, с който може да се сблъскате. Гъбичките са изключително трудни за премахване, но с помощта на етеричното масло от чаено дърво няма невъзможни неща.

Необходимо е търпение и постоянство, защото гъбичките по ноктите се лекуват дълго време, докато здравият нокът израсне.

Внимание: статията има информативен характер и не замества консултация с лекар.

Маслото от чаено дърво е много полезен натурален продукт за борба с гъбичките по ноктите, защото притежава мощни противогъбични и антибактериални свойства.

То съдейства за туширането на инфекцията, но и за подобряване структурата на ноктите. Маслото от чаено дърво намалява чупливостта, стимулира растежа и заздравяването на ноктите, подобрявайки структурата им.

Как да използвате масло от чаено дърво срещу гъбички по ноктите?

Можете да използвате чисто масло от чаено дърво върху ноктите ежедневно. Неговите мощни свойства против бактерии и гъбички ще си свършат работата, стига да сте постоянни и да го нанасяте редовно.

От голяма важност е маслото да престоява върху ноктите минимум 12 часа, което означава през нощта. Така ефикасността на маслото ще е най-голяма.

Преди да нанесете етеричното масло от чаено дърво е важно да подготвите засегнатите нокти. За целта всяка седмица подрязвайте връхчетата им, за да премахвате възможно най-бързо засегнатите части. Така се стимулира обновлението на клетките и намаляването на гъбичната инфекция.

С нежна пила (за предпочитане хартиена и за еднократна употреба) изпилвайте и горния слой на ноктите. Така увеличавате шанса маслото да проникне в дълбочина в нокътя и да достигне нокътната плочка след нанасяне.

Важно е да измиете ноктите с топла вода и сапун след изпилване, да подсушите добре преди нанасяне на маслото. След като сте нанесли маслото от чаено дърво, изчакайте да попие и не мокрете ръцете си до следващия ден.

При по-тежки инфекции е добре да напоите памучни тампони с маслото и да ги увиете около ноктите. Така се осигурява по-дълбоко проникване на по-концентрирани количества етерично масло, за да се въздейства по-агресивно върху инфекцията.

Можете да нанасяте маслото и през деня, стига да се постараете да го оставите върху ноктите максимално дълго.

Ако не забелязвате подобрение в състоянието на ноктите, тогава е препоръчително да се консултирате с дерматолог.