Събития

Констанца Томова е победител в дамското рали в Монтана

  27.03.2023 06:00             
Констанца Томова е победител в дамското рали в Монтана

Констанца Томова спечели състезанието по безопасно управление на автомобил „Благовещение” в Монтана. 11 представителки на жения пол от Монтана, София и страната показаха майсторско шофиране в два манша.

Над всички бе Констанца Томова от София с „Фиат” -  една от най-добрите жени – пилоти, многократна шампионка на България и професионален навигатор.

Второто място е за Мария Илиева с „Фолксваген Голф”, трета е Ренета Софи с „Мазда”. След тях се наредиха: Елица Любенова, Деница Шупова, Дея Маринова, Далия Ганчев, Диана Георгиева, Наталия Атанасова, Румяна Борисова и Стела Стоянова. Кметът на Монтана Златко Жиков награди победителките с купи и им подари по едва червена роза.

Четирикратният шампион в рали кроса Румен Киров направи демонстративна обиколка по трасено, като в ролята на навигатор бе кметът Златко Живков.

Демонстраци имаше и на клуба по приложно колоездене от Берковица. Участниците бяха поздравени от танцова формация „DANCE MACHINE CREW” Монтана, с ръководител Мариян Петков. Състезанието по безопасно управление на автомобил „Благовещение” е част от проявите по повод „Монтана Европейски град на спорта 2023” и бе организирано от община Монтана, АФБ, СБА Монтана и СК „Интерспиид НГ” /София/.